בבואנו לבנות או לשפץ, ראשית עלינו לבנות תכנית מפורטת המתארת את תהליך ביצוע הפרויקט מתחילתו ועד סופו. לצורך כך חשוב מאוד לבחור אדריכל מנוסה, כיוון שהוא זה שעורך, חותם ומגיש את התכניות לרשויות. במקרה של שיפוץ, יש הסוברים שאין צורך באדריכל, אך גם כאן כדאי מאוד שתהיה תכנית שיפוץ מסודרת כדי להימנע מהוצאות מיותרות. אם למשל הקבלן מגלה שיש לו עוד קיר להרוס ולא אמרנו לו קודם – הרי שמדובר בתוספת תשלום גדולה יותר ושינויים כאלה יכולים לצוץ בכל רגע. כשיש תכניות מסודרות מראש, הקבלן ייתן גם הוא הצעה מסודרת ומדויקת יותר, מפני שכך יוכל לחשב בקלות את ההוצאות ואת החומרים הנדרשים לו.
האדריכל לא מכתיב לנו מה לעשות, אלא מדריך אותנו במיפוי הרעיונות שלנו, ומהי הדרך הטובה ביותר להגשים אותם. כדאי לבחור אדריכל בקפידה: לבקש ממנו המלצות, לראות עבודות שלו, לבדוק את זמינותו ובעיקר להתחבר אליו, מהסיבה הפשוטה שעל מנת לעשות את עבודתו בצורה מיטבית עליו להכיר את הלקוחות ולהבין את הצרכים שלהם.
מילת המפתח היא פרקטיקה בשילוב עם יופי, כלומר לחיות בבית חלומות בנוחות מושלמת.
אכן בית צריך להיראות מעוצב, יפה ואסתטי, אבל לא חשוב פחות פרקטי. ואין סתירה בין הדברים, להיפך – יכולה להיות ביניהם שפה משותפת.
חשוב שהאדריכל לא יכפה את רעיונותיו עלינו, אך חשוב גם להקשיב לו כשהוא מתעקש מאוד על עניין מקצועי.
מומלץ להגיע לאדריכל עם דרישות ודגשים על מה שחשוב לנו. מהו המקום המועדף עלינו בבית? היכן אנו נרגעים? מהן הפינות המיוחדות שחשובות לנו? היכן נרצה לאחסן את החפצים שלנו? ועוד…
התקציב לבעל מקצוע כזה הוא גבוה ומשתלם. זה מה שיעריך את גובה הנכס בסופו של דבר!
בשלבים האחרונים של הכנת התכניות עלינו לשים לב מה מגיע עם הצעת המחיר ולהתעכב גם על הפרטים הקטנים, למשל האם עלות ההדפסה של הגליונות משולמת על ידינו או על ידו, האם הוא עושה גם תכניות עבודה או רק תכניות הגשה, האם הוא מלווה את הפרוייקט עד סופו, האם יש בהצעה תכניות מטבח, או כל שאלה אחרת שעשויה לצוץ לנו בראש.
איך לבחור אדריכל ומעצב פנים
